Tret de sortida d’Òdena Village, més de 14 hectàrees dedicades al lleure i la formació de l’esport i la natura

Odena Village Noticia

El passat 20 de juny, el centre de formació de l’esport i la natura Òdena Village feia el seu tret de sortida amb un acte d’inauguració, on hi van participar autoritats locals, comarcals, de la Generalitat, del Parlament, representants del teixit empresarial de la comarca, veïns i veïnes del municipi. La trobada va permetre conèixer en primera persona les instal·lacions i el seu funcionament a través d’unes visites guiades pel recinte a càrrec dels responsables del centre.

Òdena Village, és un espai de més de 14 hectàrees ubicades en un bosc del municipi d’Òdena, un espai emplaçat al mig de la natura amb vegetació diversa i amb circuits condicionats per a practicar diferents esports a l’aire lliure. El centre té l’objectiu d’acollir esportistes, grups escolars, empreses i particulars que vulguin gaudir de l’esport i la natura en un entorn privilegiat.

Òdena Village posa a disposició del visitant un entorn natural per a realitzar activitats relacionades amb l’esport i la natura: circuits, curses, formació, tallers, activitats dirigides… al mig del bosc, ideal per al bike i el running, entre altres esports. Amb la possibilitat d’organitzar jornades a mida per a grups i estades amb pernoctació per a infants.

En el seu discurs, l’alcalde d’Òdena, Francisco Guisado, va agrair als impulsors del projecte la seva confiança en el territori i va declarar que “heu aconseguit posar en valor un entorn del qual disposem i del que a vegades no som plenament conscients de la seva riquesa i possibilitats”. I va expressar els seus millors desitjos perquè el projecte tingui el major èxit i de retruc el municipi i la comarca en general se’n puguin sortir beneficats. Per la seva banda, Josep Casanovas, gerent del centre, va explicar que “Òdena Village és un projecte saludable que pretén fer viure noves experiències i descobrir nous entorns a través del coneixement i la pràctica de l’esport i la natura”, Casanovas també va agrair el suport de les institucions al llarg de tot el desenvolupament del projecte.

14 hectàrees, la distribució de l’espai

El centre neuràlgic d’Òdena Village es concentra a l’edifici central que acull les oficines, tres aules de formació modulars amb capacitat per a 100 persones per a l’organització de seminaris i tallers, els vestuaris, un office i una terrassa amb vistes al Puig Aguilera. A l’exterior, el territori compta amb una zona de tallers de natura, una àrea a l’aire lliure amb taules i cadires per a descansar o per al desenvolupament de tallers, ideal per a trobades de grans grups. Un bosc s’ha habilitat com a espai d’orientació i supervivència, on el visitant podrà aprendre a moure’s per àrees frondoses. A la zona nord es troba la granja amb animals per a la pedagogia de l’infant en l’amor per la fauna. Molt a prop també hi ha la zona de turisme eqüestre, un espai dedicat a la cura i habitatge de rucs, amb sales per a la formació i un petit circuit. Aquest és també el punt de sortida de les excursions en ruc o cavall. Per als més petits, s’ha pensat en una zona d’acampada habilitada amb tendes de campanya perfectament condicionades per acollir grans grups infantils. El centre disposa també d’un pàrquing amb més de 100 places d’aparcament. I sobretot corriols i circuits per a practicar running, bike o turisme eqüestre.

Òdena Village és una iniciativa privada que té com a objectiu potenciar l’esport a l’aire lliure i combinar-lo amb altres activitats de natura i benestar. El seu responsable, Josep Casanovas, es mostrava entusiasmat amb el projecte que la pròxima setmana ja engega amb l’acollida del primer grup infantil que durant dues setmanes passaran la seva escola d’estiu a Òdena Village.

Pel mes de setembre està previst l’organització d’una jornada de portes obertes i les presentacions oficials per a empreses i clients del sector. Les persones i/o entitats interessades en rebre informació sobre els serveis d’Òdena Village o contractar una visita poden adreçar-se al telèfon 649992255 o enviar un correu a comercial@odenavillage.com.